Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Domáca treska
Na náš slovenský fastfood - tresku s rožkami - sme náležite hrdí. Tresku milujem, ale nejde mi do hlavy, prečo jej výrobcovia šetria na tej základnej surovine - rybom mäse, ktorého býva dobre že nie stopové množstvo. Keď som u priateľových rodičov ochutnala domácu tresku, okamžite som si vypýtala recept. Tu ho máte.
- varenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
400 g | filé z treskovitých rýb |
mrkvu podľa chuti | |
2 kusy | cibuľa |
ocot | |
200 g | majonéza |
3 PL | kyslá smotana |
soľ |
Postup prípravy
Filé uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali rozštvrtenú malú cibuľu, ocot (na pol litra asi jedno deci) a soľ. Ocot zabezpečí, aby kostičky v rybe zmäkli, takže vôbec nebudú prekážať pri jedení. Varíme desať až pätnásť minút. Medzitým si zvlášť uvaríme mrkvu. Obe zložky nakrájame nadrobno spolu so surovou cibuľou. Tej by malo byť asi 150 g. Zmiešame a pridáme 200 g majonézy a polovicu kyslej smotany. Poriadne dochutíme soľou a octom a necháme odležať do nasledujúceho dňa. Nezabudnite poslať recept kamošom do zahraničia, určite sa potešia!
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk