Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Domáce bazalkové pesto
Zo všetkých druhov pesta nám najviac chutí zelené bazalkové. A keďže si pestujeme vlastné bylinky, nie je nič ľahšie, ako hodiť do mixéra pár surovín a vyrobiť si ho na mieru. Aspoň vieme, čo doň dávame.
- 2 porcie
- 5 minút
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
50 g | bazalka |
4-5 PL | olivový olej |
1-2 PL | vlašské orechy |
1-2 ks | strúčik cesnaku |
soľ | |
parmezán |
Postup prípravy
Vlašské orechy pomelieme alebo nasekáme v nožovom mixéri. Pridáme umyté a usušené listy bazalky, olej, soľ, cesnak a rozmixujeme na pyré. Nakoniec vmiešame najmeno postrúhaný parmezán alebo jeho ovčiu obdobu pecorino. (Ak vám neprekáža hrubšia štruktúra, môžete všetko vrátane syra nahádzať do nožového mixéra a ušetriť nádobu na umývanie.) Pomer surovín doladíme podľa chuti, rozpis je len orientačný.
Zamiešame s cestovinami a ešte posypeme parmezánom. A ľahký letný obed je na svete. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk