Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Hríbová omáčka na cestoviny
U nás doma máme najradšej cestoviny s paradajkovými omáčkami, ale minule sme si uvarili túto hríbovo-smotanovú a bola to jedna báseň. Recept je od odborníka na taliansku kuchyňu a hoci najlepšie chutí s cestovinami (ideálne čerstvými!) môžete ju smelo podávať aj s mäsom.
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
30 g | sušené lesné hríby |
1/2 ks | cibuľa |
2-3 ks | strúčik cesnaku |
250 ml | šľahačková smotana |
olivový olej | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
čerstvá petržlenová vňať |
Postup prípravy
Dá sa pripraviť aj z čerstvých hríbov, prípadne čerstvé a sušené v pomere 50:50. My sme za sušené, lebo nádherne voňajú. Najskôr ich namočíme na hodinu do studenej vody. Potom ich ocedíme a nakrájame na kúsky.
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme plátky cesnaku a hríby. Osolíme, okoreníme a chvíľu restujeme. Nakoniec vylejeme smotanu a varíme, kým omáčka nezhustne.
Na zjemnenie/zahustenie môžeme ešte na záver pridať malý kúsok masla. Rovno do panvice vmiešame uvarené cestoviny a podávame ich posypané nasekanou vňaťkou a strúhaným parmezánom. :)
Tip: Smotanu môžeme nahradiť tou na varenie s menším obsahom tuku alebo kyslou smotanou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk