Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Plnené jablká na víne
Jablká milujem, lebo majú mnoho tvárí a chutí a dajú sa všestranne využiť aj pri varení. Keď ich len tak nakrájate aj so šupkou, posypete škoricovým cukrom (alebo aj nie) a poukladáte na ne tenké plátky masla, vznikne skvelý dezert, v ktorom vám nebude chýbať ani cesto. No aby to nebolo také úplne primitívne jednoduché, pripravte si ešte zopár ďalších surovín a poďme na to.
- 20 minút
- 20 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
4 | stredne veľké jablká |
hrsť orechov | |
hrsť hrozienok | |
1 PL | med |
škorica | |
maslo | |
2 dcl | biele víno |
Postup prípravy
Z jabĺk odkrojíme vršky a odložíme si ich okom. Zo zvyšku nožom opatrne vydlabeme jadrovníky. Úhľadne olúpeme. Z nasekaných (prípadne mletých, ja som dala pol na pol) orechov, hrozienok, medu a plátku rozpusteného masla vytvoríme zmes, ktorou plníme jablká. Na kôpky plnky položíme vršky, potrieme maslom a opatrne ich vložíme do jenskej misy. Podlejeme vínom a pečieme. Jabĺčka musia byť mäkké a vršky zlatisté a krásne zošúverené. Mne táto dobrota veľmi chutí a teším sa, že je zdravá a relatívne diétna. To môj drahý si ju pre istotu posypal škoricovým cukrom a keby sme mali, neváhal by si pridať kopček šľahačky alebo vanilkovej zmrzky. Ak si nestrážite líniu, určite to urobte tiež!
Páči sa ti recept?
Komentáre
Pridať komentár
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk