Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Poctivá bublanina
Tento recept by sa mohol pokojne volať aj zachránená bublanina. Málo chýbalo, a nebola by vôbec na svete. Najskôr som s hrôzou zistila, že nemáme polohrubú múku. Tak som vyskúšala zmiešať hladkú a hrubú v pomere 3:2. Potom sa mi nevyšľahali bielky! No chápete to? Prvýkrát v živote. Príčinou môže byť buď nový robot, ktorý som testovala, možno má slabý výkon. Alebo že by mi tam spadlo trošku žĺtka? Hmm. Našťastie, riskla som to, pridala trošku viac kypriaceho prášku, posypala ovocím a počkala, čo z toho bude. A bola z toho chuťovo dokonalá bublanina!
- 27 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
200 g | polohrubej múky |
100 g | kryštálového cukru |
4 | vajcia |
100 g | masla |
60 ml | mlieka |
2/3 bal. | kypriaceho prášku |
1 ČL | vanilkového extraktu |
štipka soli | |
ovocie |
Postup prípravy
Takže moja rada - nevzdávajte sa a improvizujte, (takmer) vždy sa to dá nejako zachrániť. :)
Recept, ktorý tu nájdete, je však stavaný na ideálne podmienky, takže pokojne pečte podľa neho. Dávka je na malý plech alebo do väčšej okrúhlej formy (27 cm), vtedy bude bublanina trošku vyššia. Nahádžte tam všetko ovocie zo záhrady a garantujem vám, že o chvíľu bude po nej.
Žĺtky vymiešame so zmäknutým maslom a cukrom do penista. My sme doma kedysi piekli bublaninu s olejom, ale od istého času dávam do bublanín a báboviek maslo, lebo chutia oveľa lahodnejšie a - poctivejšie.
Po častiach vmiešame múku a kypriaci prášok, pridáme mlieko a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov, do ktorých sme pridali štipku soli.
Cesto vylejeme do maslom vytretého a hrubou múkou vysypaného plechu. Zarovnáme a nahusto poukladáme ovocie. Ja som dala vykôstkované čerešne a ríbezle. Dáme do rúry piecť a keď začne rozvoniavať, vyskúšame špajľou, či už je hotová.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk