Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Šalát z quinoy s lososom a cuketou
Len zopár ingrediencií, ktoré však spolu dokonale ladia. Navyše z tohto šalátu sa zaručene najete a konzumovať ho môžete teplý aj studený. U nás odteraz patrí medzi obľúbené. :)
- 2 porcie
- 20 minút
- opekanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 dl | quinoa |
2 ks | menšie filety z lososa |
1 ks | cuketa |
1 ks | limetka |
soľ | |
olivový olej |
Postup prípravy
Čo to vlastne je tá quinoa (čítaj kinoa)? Je zdravá, výživná, bohatá na bielkoviny, vápnik, horčík, kyselinu listovú a ďalšie dôležité látky. Má jemnú orieškovú chuť a dá sa použiť do šalátov alebo ako príloha. Ja som v bioobchode zbadala trojfarebnú, a tak som vzala jedno balenie na skúšku. Nabudúce si ju pripravím na raňajky nasladko.
Najskôr ju prepláchneme a uvaríme vo vode so štipkou soli. Trvá to asi dvadsať minút. Jemne osoleného lososa opečieme na panvici z oboch strán, môžeme buď na olivovom oleji alebo pol na pol dať maslo a olej. Potom ho prikyrjeme a ešte na slabom ohni dusíme, kým sa nerozpadáva. Ideálne je, ak vám pečený losos ostal z predchádzajúceho dňa (ako mne), takto ho môžete skvelo zužitkovať,
Cuketu aj so šupkou nakrájame na tenšie polovičné kolieska a opečieme na panvici, ktorú sme len rukou potreli olejom. Všetky tri hlavné zložky šalátu zmiešame, dochutíme limetkovou šťavou, prípadne soľou, korením, bylinkami - podľa chuti. A podávame na listoch hlávkového šalátu.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk