Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Nátierka z pečenej ryby

Nátierka z pečenej ryby

Málokedy sa stane, že u nás zvýši nejaké jedlo, ale ak náhodou, vždy ho nejako minieme. Napríklad minule som čakala, že budeme mať väčší apetít, a tak ostali dva kúsky pečeného zubáča. Refrešla som ho a vznikla takáto jednoduchá nátierka na večeru. Použiť môžete asi akúkoľvek rybu.

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

200 g  pečenej bielej ryby
2 PL  kyslej smotany
1/4  cibule
1,5 ČL  horčice
2 ČL  citrónovej šťavy
 soľ
 čerstvá petržlenová vňať
2 PL  strúhaného syra
(2 PL  strúhanej mrkvy)

Postup prípravy

Pečenú, alebo inak tepelne upravenú, rybu roztlačíme vidličkou, ak treba, odstránime kosti. Premiešame so smotanou, nadrobno nasekanou cibuľou, prípadne syrom, strúhanou mrkvou či vňaťkou. Dochutíme horčicou, citrónovou šťavou a osolíme. Takáto nátierka troošku pripomína tresku v majonéze, ale je omnoho zdravšia. ;)

 

12. 9. 2021 15:30

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty