Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Plnená cuketa po taliansky
Dostali sme od suseda takú tú veľkú cuketu. Čo s ňou? Môj drahý navrhoval klasiku, vypražiť ju v trojobale. Lenže keďže ja sa vždy snažím o zdravšie alternatívy, nakoniec som ho ukecala na plnenú, lebo všetko talianske miluje. A tak sme mali ľahkú a veľmi chutnú večeru.
- 2 porcie
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 ks | väčšia cuketa |
1 ks | cibuľa |
1 ks | strúčik cesnaku |
4 ks | plátok prosciutta |
3 ks | paradajka |
1 ks | mozzarela |
2 PL | parmezán |
čerstvé bylinky (bazalka, tymián, petržlenová vňať) | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy
Cuketu olúpeme, pozdĺžne rozrežieme tak, aby náv vznikla jedna väčšia a druhá menšia časť. Pomer asi 2:1. Vnútro vydlabene a vyhodíme.
Väčšiu časť cukety položíme do zapekacej nádoby jemne vytretej olejom, posolíme, prikryjeme alobalom a dáme predpiecť asi na 15 minút.
Pripravíme si náplň. Cibuľu nakrájame malé kocky, opražíme na oleji spolu s roztlačeným cesnakom, pridáme prosciutto, ktoré sme nakrájali na tenké slížiky. Orestujeme. Potom prihodíme zvyšok cukety nakrájaný nadrobno a rovnako nakrájané kúsky rajčín. Osolíme, okoreníme, pridáme čerstvé nasekané bylinky a chvíľu podusíme.
Cuketu vyberieme z rúry a naplníme ju pripravenou zmesou. Nám trocha zvýšila, tak sme ňou naplnili papriku. Pokojne improvizujte. Opäť prikryjeme a dáme do rúry. Keď už bude cuketa na pichnutie vidličkou mäkká, vyberieme ju, poukladáme tenké plátky mozzarely, posypeme parmezánom a dáme už odokryté zapiecť do zlatista. Podávame s pečivom, alebo aj bez. :)
Tip: Ak by bola cuketa po upečení vodnatá, nič sa nedeje. Vodu jednoducho zlejte tak, že najskôr ju naporcujete a potom každý kúsok nakloníte, pričom náplň pridržíte vidličkou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk