Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Trnavská nátierka
V Trnave a okolí ju pozná každý, ale pravdepodobne ju robievajú aj v iných krajoch, len pod iným názvom. V podstate je to paprikovo-paradajkovo-cibuľová nátierka, ktorá je vynikajúca ku grilovanému mäsku, párkom alebo len tak na chlebík. Jej využitie je naozaj všestranné a my ju jeme na kilá. Konečne sa mi podarilo od svokrovcov vymámiť recept, takže odteraz ju už budeme robievať sami. :)
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 kg | paradajky |
1 kg | kápia |
1 kg | cibuľa |
4 ks | feferónka alebo baraní roh |
2 dl | domáci kečup |
1 PL | horčica |
1 PL | ocot |
1 PL | soľ |
1 dl | olej |
1 PL | vegeta |
Postup prípravy
Suroviny si môže každý prispôsobiť podľa seba, niekto dáva najviac papriky, my máme pomer vyvážený. Takže si umyjeme, očistíme a nakrájame po kile kápie, paradajok a cibule. Pridáme nakrájané feferónky alebo baranie rohy, môžeme zameniť aj za čili papričky, ale v tom prípade zredukujeme množstvo. Ibaže máte ústa z azbestu. :)
Všetko dáme do hrnca a neprikryté rozvaríme, dochutíme ostatnými prísadami. Varíme toľko, aby sme dosiahli želanú hustotu. Čiže ak chceme mať trnavskú čo najhustejšiu, hrniec bude na miernom ohni približne dve hodiny.
Nakoniec všetko rozmixujeme tyčovým mixérom a prepasírujeme. Alebo ani nemusíme, ale šupky zo zeleniny nemá každý rád. Horúce nalejeme do umytých pohárov, zaviečkujeme a sterilizujeme.
Z tohto množstva vyjde asi 20 malých pohárikov, takže aspoň mesiac sme zahojení. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk