Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

BezmäsitéDezerty

Tvarohové a lekvárové buchty

Tvarohové a lekvárové buchty
klasika

Dnes som dostala príšernú chuť na klasické kysnuté pečené buchty (asi kvôli tej reklame sporiteľne), nejedla som ich už roky! No ale kde ich narýchlo vziať? A tak som si ich musela upiecť. Našťastie, plech sa rozchytal rýchlo - niečo na večeru, niečo na raňajky a obed a zvyšok sme rozdali. Chutili každému, lebo boli naozaj mäkkučké. Vyskúšajte. :)

Postup prípravy

Maslo roztopíme a necháme vychladnúť, mlieko zohrejeme tak, aby bolo vlažné. Všetky suroviny zmiešame ručne v mise a vypracujeme cesto. Ak by bolo príliš hutné či suché, pridáme mleiko, ak lepkavé, pomôžeme si múkou. Nakoniec pomúčime, prikryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.

Potom preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme na asi centimeter hrubý plát a nakrájame ho na štvorce. Do stredu kažého dáme kôpku lekváru alebo tvarohu, ktorý sme rozmiešali so žĺtkom, cukrom a vanilkovým cukrom.

Protiľahlé rohy štvorcov spojíme, takže vzniknú akoby batôžky. 

Plech vyložíme papierom na pečenie, môžeme aj trochu pomastiť. Buchty ukladáme vedľa seba spojenou časťou dolu a zo všetkých strán ich dobre potrieme roztopeným maslom alebo olejom. To je základ, aby išli od seba po upečení oddeliť. Necháme ešte chvíľu podkysnúť na plechu.

Dáme piecť do vyhriatej rúry, kým nie sú zlatisté a hotové pocukrujeme. Vďaka žĺtkam sú mäkkučké a v uzavretej nádobe také vydržia aj tri dni. My sme si od pažravosti obaja popálili jazyk, takže radšej ich nechajte chvíľku vychladnúť. :)

5. 8. 2015 21:43

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty