Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Slivkový lekvár so škoricou
Kto má záhradu a v nej ovocné stromy, tomu sa žije. Tak trochu sa žije aj nám, lebo takúto záhradu majú svokrovci a po každej návšteve odchádzame domov obťažkaní jej plodmi. Slivková sezóna je už na konci, tak si aspoň zaspmínajme na džem, ktorý sme varili a ktorý nám bude robiť spoločnosť celú zimu, až do ďalšej sezóny. Z tohto množstva vyjde asi šesť pohárikov a viac ku šťastiu ani nepotrebujeme. :)
- 150 minút
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
4 kg | očistené slivky bez kôstok |
500-600 g | kryštálový cukor |
0,5 dl | ocot |
1 ČL | škorica |
Postup prípravy
Slivky na džem musia byť pekne zrelé a sladučké. Čím sú sladšie, tým menej cukru do lekváru pridáme. Pomelieme ich na mlynčeku na mäso (na hrubšie), dáme do hrnca spolu s ostatnými prísadami a všetko varíme na miernom ohni až do zhustnutia a rozvarenia. Občas premiešame. Horúce nalejeme do pohárov a sterilizujeme. Alebo aj nemusíme, ak máme naozaj čisté poháre a viečka vyvarené vo vode. Stačí naplniť džem až po okraj, poriadne zavrieť, otočiť poháre dolu viečkom a prikryté utierkou nechať úplne vychladnúť. Hlavne sa presvedčte, či viečka dobre chytili.
Tip: Čím dlhšie budete variť, tým hustejší bude lekvár.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk