Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pstruh na masle, bylinkách a cesnaku
Milujem kapra, ale keďže sme zatiaľ stále len dvaja, praktickejšia na Štedrý večer je ryba, ktorú môžeme hneď spotrebovať. Takže sme si dali pstruhy a k tomu obligátny majonézový zemiakový šalát odľahčený kyslou smotanou. Náhodou to k sebe išlo úplne parádne. :)
- 2 porcie
- 30 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 ks | pstruh |
4 ks | strúčik cesnaku |
olivový olej | |
maslo | |
bylinky | |
soľ | |
citrón |
Postup prípravy
Pstruha na tento spôsob si, samozrejme, môžete pripraviť kedykoľvek cez rok. Základ je mať čerstvú a dobrú rybu, ďalšia úprava je už úplne jednoduchá. Naši dvaja chalani sa k nám dostali už vypitvaní a zbavení šupín. Našťastie! Stačilo ich opláchnuť a poutierať papierovým obrúskom dosucha zvnútra aj zvonka, čiže zbaviť ich slizkého povlaku. Potom sme ich nasolili, takisto aj zvnútra, a dnu napchali čerstvé bylinky (petržlen, tymián...čo bolo poruke), prelisovaný cesnak, plátky masla a citróna.
Maslom a cesnakom sme obložili rybičky aj z vrchnej strany. Aha, zabudla som napísať, že hlbší plech predtým treba vymastiť olejom, až potom tam dať pstruhy. Nakoniec sme ich prikryli alobalom a šupli do vyhriatej rúry.
Alobal sme odstránili až tesne pred dopečením. Za pol hodinku boli hotové tak akurát. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk