Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Pstruh na masle, bylinkách a cesnaku

Pstruh na masle, bylinkách a cesnaku

Milujem kapra, ale keďže sme zatiaľ stále len dvaja, praktickejšia na Štedrý večer je ryba, ktorú môžeme hneď spotrebovať. Takže sme si dali pstruhy a k tomu obligátny majonézový zemiakový šalát odľahčený kyslou smotanou. Náhodou to k sebe išlo úplne parádne. :)

  • Porcie 2 porcie
  • Čas varenia 30 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

2 ks  pstruh
4 ks  strúčik cesnaku
 olivový olej
 maslo
 bylinky
 soľ
 citrón

Postup prípravy

Pstruha na tento spôsob si, samozrejme, môžete pripraviť kedykoľvek cez rok. Základ je mať čerstvú a dobrú rybu, ďalšia úprava je už úplne jednoduchá. Naši dvaja chalani sa k nám dostali už vypitvaní a zbavení šupín. Našťastie! Stačilo ich opláchnuť a poutierať papierovým obrúskom dosucha zvnútra aj zvonka, čiže zbaviť ich slizkého povlaku. Potom sme ich nasolili, takisto aj zvnútra, a dnu napchali čerstvé bylinky (petržlen, tymián...čo bolo poruke), prelisovaný cesnak, plátky masla a citróna. 

Maslom a cesnakom sme obložili rybičky aj z vrchnej strany. Aha, zabudla som napísať, že hlbší plech predtým treba vymastiť olejom, až potom tam dať pstruhy. Nakoniec sme ich prikryli alobalom a šupli do vyhriatej rúry. 

Alobal sme odstránili až tesne pred dopečením. Za pol hodinku boli hotové tak akurát. :)

9. 1. 2016 20:48

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty