Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hrnčekový čokoládový koláč

Hrnčekový čokoládový koláč

Bola u nás návšteva s jedným kusom dieťaťa predškolského veku, takže experimenty som radšej nechala bokom a spravila som šunkové chlebíčky. Lenže čo ako dezert? Malá Dada má rada čokoládu a tak som na nete našla recept na jednoduchý čokoládový koláčik, ktorý vraj chutí všetkým deťom. :)

  • Čas varenia 40 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1 hrn.  polohrubá múka
1 hrn.  trstinový cukor (dala som menej)
1 hrn.  Granko (dala som menej, zvyšok som doplnila kakaom a múkou)
1 hrn.  olej (dala som len 2/3, zvyšok som doplnila mliekom)
5 ks  vajce
1 ks  kypriaci prášok do pečiva
1/2 hrn.  uvarená melta (alebo káva, ak ho robíte pre dospelákov)
 džem (dala som čučoriedkový)
 
GANACHE POLEVA
2 dl  smotana na šľahanie
190 g  čokoláda na varenie (alebo horká plus nejaká iná)

Postup prípravy

Bodaj by nechutil, keď doňho ide kopec cukru, Granka a čokolády! :)) Pre pokoj v duši som originálny recept trochu odľahčila (chýbajúci cukor som vykompenzovala lentilkami, ktoré milujú hádam všetky deti a navyše pekne vyzerajú) a keďže nemám malú hlbokú hranatú formu, dala som ho do tortovej. Finálny verdikt - chutil nielen najmladšej hosťke, ale aj nám velkáčom. Takže smelo do toho. 

S ručným šľahačom si rozšľaháme vajíčka, pridáme sypké suroviny a po každej jednej prešľaháme. Nakoniec vylejeme aj olej s mliekom a opäť prešľaháme. 

Formu vymastíme a vysypeme múkou, vylejeme cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry. 

Uvaríme si meltu a keď je koláč hotový, rovnomerne ju nakvapkáme po celom povrchu. Po chvíľke ešte teplý koláčik potrieme džemom. 

Keď vychladne, pripravíme si ganache. V kastróli zohrejeme šľahačku a roztopíme v nej čokoládu. Polevou polejeme celý povrch koláča. Dáme do chladu stuhnúť na niekoľko hodín. Koláč je výborný s nesladenou šľahačkou.

Originálny recept nájdete TU

23. 1. 2016 17:53

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty