Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bezmäsité

Zapekaný baklažán s ragú z červenej šošovice

Zapekaný baklažán s ragú z červenej šošovice

Dôkaz, že aj vegetariánske jedlá môžu byť dobré, dokonca výborné. Ale ak sa nekamarátite so šošovicou, nahraďte ju mletým hovädzím mäsom a dostanete rovnakú mňamku. ;) Jednoduchšie to už ani byť nemôže.

Postup prípravy

Najskôr si dáme variť šošovicu. Predtým ju poriadne premyjeme a potom varíme vo vode. Hotová by mala byť za 10 minút, ale čas je len orientačný. Hlavne aby bola mäkká. 

Na oleji si osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme čerstvé paradajky nakrájané na kúsky, ja som dala cherry, keďže tie mi teraz v zime chutia asi ako jediné. Krátko orestujeme a pridáme aj šošovicu. Zalejeme pasírovanými paradajkami a trochou vody alebo vývaru. Dochutíme, prikryjeme a dusíme.

Baklažán umyjeme, odrežme z neho stopku a pozdĺžne ho nakrájame na tenšie plátky. Tie z oboch strán osolíme, aby sme ich zbavili horkosti. Po piatich minútach ich osušíme servítkou. Na panvici, najlepšie grilovacej, rozohrejeme olej a plátky baklažánov na ňom osmažíme z oboch strán. Mali by byť hotové, lebo dopekať sa budú už len chvíľu.

Dva plátky položíme na dno zapekacej misy, navrstvíme na ne vrstvu ragú a plátky mozzarelly. Vrstvy takto opakujeme, kým máme materiál. 

Posledná vrstva bude mozzarella a na ňu ešte nastrúhame parmezánu, koľko sa zmestí.

Dáme zapiecť do vyhriatej rúry asi na 10 minút, ku koncu môžeme prepnúť na gril, aby sa vytvorila pekná kôrka. :)

Vonia to úžasne! K tomu sa hodí šalát a toasty alebo zemiaky, ako sme mali my. 

11. 2. 2016 21:08

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty