Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Zapekaný baklažán s ragú z červenej šošovice
Dôkaz, že aj vegetariánske jedlá môžu byť dobré, dokonca výborné. Ale ak sa nekamarátite so šošovicou, nahraďte ju mletým hovädzím mäsom a dostanete rovnakú mňamku. ;) Jednoduchšie to už ani byť nemôže.
- 2 porcie
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 ks | baklažán |
1 ks | cibuľa |
2 ks | strúčik cesnaku |
220 g | červená šošovica |
2 dl | pasírované paradajky |
2 ks | čerstvé paradajky (alebo 8 ks cherry) |
1-2 ks | mozzarella |
parmezán | |
soľ | |
olivový olej | |
bazalka | |
oregano | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy
Najskôr si dáme variť šošovicu. Predtým ju poriadne premyjeme a potom varíme vo vode. Hotová by mala byť za 10 minút, ale čas je len orientačný. Hlavne aby bola mäkká.
Na oleji si osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme čerstvé paradajky nakrájané na kúsky, ja som dala cherry, keďže tie mi teraz v zime chutia asi ako jediné. Krátko orestujeme a pridáme aj šošovicu. Zalejeme pasírovanými paradajkami a trochou vody alebo vývaru. Dochutíme, prikryjeme a dusíme.
Baklažán umyjeme, odrežme z neho stopku a pozdĺžne ho nakrájame na tenšie plátky. Tie z oboch strán osolíme, aby sme ich zbavili horkosti. Po piatich minútach ich osušíme servítkou. Na panvici, najlepšie grilovacej, rozohrejeme olej a plátky baklažánov na ňom osmažíme z oboch strán. Mali by byť hotové, lebo dopekať sa budú už len chvíľu.
Dva plátky položíme na dno zapekacej misy, navrstvíme na ne vrstvu ragú a plátky mozzarelly. Vrstvy takto opakujeme, kým máme materiál.
Posledná vrstva bude mozzarella a na ňu ešte nastrúhame parmezánu, koľko sa zmestí.
Dáme zapiecť do vyhriatej rúry asi na 10 minút, ku koncu môžeme prepnúť na gril, aby sa vytvorila pekná kôrka. :)
Vonia to úžasne! K tomu sa hodí šalát a toasty alebo zemiaky, ako sme mali my.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk