Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Hruškovo-tvarohový tart
Tento koláč bol čistá improvizácia, potrebovala som minúť hrušky a v chladničke som mala slušné zásoby tvarohu. A keďže najradšej pečiem ploché koláčiky z krehkého cesta s nejakou dobrou plnkou alebo ovocím, bolo rozhodnuté.
- 30 minút
- 50 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
100 g | hladká múka |
50 g | polohrubá múka |
50 g | mleté mandle (nemusia byť, môžeme nahradiť polohrubou múkou) |
1 ks | žĺtok |
100 g | maslo |
štipka soli | |
2 PL | voda |
250 g | tučný tvaroh |
1/2 | kyslá smotana |
1 ks | žĺtok |
1 ks | vanilkový cukor |
3 PL | krupicový cukor |
1 PL | Zlatý klas |
3 ks | hruška |
25 g | maslo |
2-3 PL | trstinový cukor |
0,5 dl | amaretto |
2 PL | mandľové lupienky |
Postup prípravy
K hruškám sa hodí amaretto a keď už, tak už - mandle som pridala aj do cesta a nakoniec som nimi celý koláč posypala. Výsledok bol veľmi príjemný.
Maslo necháme zmäknúť a všetky suroviny na cesto zmiesime dokopy. Do cesta nejde žiadny cukor, ale chýbať vám tam nebude - plnka je dostatočne sladká. Cestíčko dáme zabalené vo fólii do chladničky a zapneme rúru.
Potom si zarobíme tvarohovú plnku. Ja robím takúto (viď suroviny). Hrušky olúpeme, rozštvrtíme, vykrojíme stredy a nakrájame na mesiačiky. Formu na tart vymažeme maslom a vyložíme cestom až takmer po okraj. Rozotrieme tvarohovú plnku a dáme do rúry asi na 10 minút. Tak, aby sa trochu zapiekla a nebola tekutá. Teraz prídu na rad hrušky, ktoré poukladáme do kruhu, aby sa mierne prekrývali. Pokvapkáme roztopeným maslom, posypeme trstinovým cukrom a nakoniec polejeme amarettom.
Dáme dopiecť asi na 40 minút. A kým sa koláčik piekol, ja som si pochutnávala na hráškovej omelete, v ktorej som využila bielky, čo ostali z pečenia. Správna gazdinka predsa všetko spotrebuje. ;)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk