Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Čerešňovo-slivkový koláč s mrveničkou
Čerstvé ovocie v záhrade nie je, mrazené sa minulo a nová úroda je v nedohľadne. Teraz je ten správny čas minúť zaváraniny, ktorých zďaleka nejeme toľko, ako keď sme boli deti. Lepšie je hodiť ich do koláča. :) V špajzi som našla menšie poháre slivkového a čerešňového kompótu. Použila som oba. Ukázalo sa, že čerešne boli zavarené spolu s rumom, čo im aj koláču dodalo úžasnú chuť. Takže odteraz to už ani inak robiť nebudem.
- 45 minút 180°C
- pečenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
200 g | hladká múka |
1 ČL | kypriaci prášok do pečiva |
80 g | práškový cukor |
1 bal. | vanilkový cukor |
125 g | maslo |
1 pohár | kompót |
200 g | kyslá smotana |
1 ks | vajce |
1 bal. | Zlatý klas |
50 g | cukor |
tuzemský rum |
Postup prípravy
Ovocie necháme odkvapkať. Medzitým si spravíme cesto tak, že maslo roztopíme, necháme trochu vychladnúť a zmiešame ho s práškovými surovinami. Okrúhlu formu vymažeme maslom a na dno rukami utlačíme väčšiu časť cesta. Popicháme vidličkou a rovnomerne poukladáme ovocie.
Potom si pripravíme plnku. Zlatý klas, cukor a vajce rozmiešame v smotane a vylejeme na ovocie. Povrch posypeme zvyšným cestom, koré sa bude určite drobiť. Dáme piecť do vyhriatej rúry a krájame až po vychladnutí. My sme ho spratali na dvoje raňajky a jeden olovrant.
Najskôr poukladáme ovocie.
Ideálny ku kávičke.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk