Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Panenka v slanine so štuchanými zemiakmi
Minule sme boli v reštike a objednali sme si presne takúto panenku, ibaže s dubákovou omáčkou. S tou sa mi doma nechcelo kašľať, ale ani mi tam až tak nechýbala. No panenka sa mi podarila parádne a k tomu tie zemiačiky - mňam-mňam, no čo vám budem hovoriť, veď sami viete, že nie je nad chrumkavú vypečenú slaninku. ;)
- 2 porcie
- opekanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 ks | bravčová panenka |
5-6 | plátok prerastenej slaniny |
olivový olej | |
ghí (maslo) | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
400 g | zemiak |
100 g | cibuľa |
1/2 PL | masť |
soľ |
Postup prípravy
Panenku osolíme a okoreníme. Plátky slaninky si poukladáme vedľa seba a kolmo na ne položíme mäsko. Stočíme tak, aby bolo omotané po celej dĺžke. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a lyžičku ghí (alebo plátok masla). Panenku zo všetkých strán opečieme.
Potom preložíme na pekáč a dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov. Pečieme odokryté asi 20 minút.
Takto vyzerá hotová, obalená chrumkavou slaninkou. Pokrájame na hrubšie šikmé plátky, polejeme troškou výpeku a podávame so štuchanými zemiakmi.
Tie si pripravíme tak, že zemiaky uvaríme v šupke a necháme trochu vychladnúť. Ošúpeme ich. V kastróli alebo na panvičke roztopíme masť, pridáme nakrájanú cibuľku a restujeme, kým nie je zlatistá. Potom pridáme kúsky zemiakov, trochu osolíme a vareškou rozštucháme.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk