Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Kuracie stehná na citrónoch a rozmaríne
Rozmarínu sa na našom balkóne veľmi darí. Také pekné svadobné pierka by z neho boli, že až. :) Ale dá sa využiť aj v kuchyni, najlepšie k bravčovému mäsu. A keď ho skombinujete s kurčaťom a citrónom, dostanete fresh letný obed alebo večeru.
- 2 porcie
- 15 minút
- 80 minút
- opekanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 ks | veľké kuracie stehná |
4 ks | plátok citróna |
šťava z 1/2 citróna | |
1 ks | menšia cibuľa |
3 ks | strúčik cesnaku |
soľ | |
maslo | |
olej | |
vývar | |
čerstvý rozmarín |
Postup prípravy
Kuracie stehná najskôr osolíme a namarinujeme citrónovou šťavou. Necháme štvrť hodinku odležať. Potom na panvici rozpustíme maslo, pridáme aj trochu oleja a opečieme kolieska citrónu a vetvičky rozmarínu. Potom všetko vyberieme a v panvici z oboch strán opečieme stehná. Dáme ich bokom a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Miešame, kým nie sú opečené do zlatista. Stehná vrátime do panvice, trochu podlejeme vývarom alebo vodou a dusíme aspoň hodinu. Desať minút pred koncom ich otočíme dolu kožou a zvýšime teplotu, aby sa trošku pripiekli. Podávame ozdobené citrónmi najlepšie s novými zemiakmi. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk