Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Pavlova s mätovou šľahačkou a ovocím

Pavlova s mätovou šľahačkou a ovocím
torta

Pavlova alebo Pavlovovej torta mi dlho stála medzi jedlami, ktoré musím vyskúšať urobiť. Váhala som zbytočne dlho. Je ešte lepšia, ako som čakala a zvládla som ju, aj keď som v hodine dvanástej, resp. v hodine desiatej večer, zistila, že niektoré suroviny doma nemám. :D

Postup prípravy

Akurát mi z pečenia ostali štyri bielky a akurát sme dostali misku čerešní. Skrátka osud. :) Bielky vyšľaháme najskôr samotné na nižších otáčkach. Výsledkom má byť tuhý sneh, ktorý robí špičky. Potom postupne zašľahávame cukor. Ďalšími ingredienciami sú vínny ocot a kukuričný škrob. Prvé som nahradila citrónovou šťavou a škrob Zlatým klasom. Už len prešľaháme. Hmota by mala byť tuhá a lesklá. Nanesieme ju na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru kruhu. Ja som sa spoliehala na to, že mi sneh ešte "vybehne" hore, preto som ju urobila nižšiu. Ale chyba, po upečení mala presne taký istý tvar ako pred ním, takže berte to do úvahy.

Rúru najskôr vyhrejeme na 150 stupňov, potom stíšime na 120 a šupneme tam tortu. Ohrev som dala zhora a zdola. Pečieme 80 minút, potom rúru vypneme a necháme v nej Pavlovu úplne vychladnúť.

Mäta na balkóne sa nám utešene rozrastá, tak som sa rozhodla ozvláštniť ňou šľahačku. V mažiari rozdrvíme lístky mäty, aby pekne pustila farbu. Vmiešame ju do smotany spolu s cukrom a stužovačom. Vyšľaháme šľahačku a rozotrieme ju na korpus. Nakoniec ozdobíme ovocím. 

Korpus má byť zvonka chrumkavý a zvnútra penový ako obláčik.

11. 6. 2016 20:54

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty