Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Lusky na taliansky spôsob
Lusky alebo mladé fazuľové struky sú pre mnohých ľudí synonymom prívarku. Nič proti, ale je to škoda, lebo sa dajú využiť na mnoho jedál, aj oveľa zdravších. Ja ich mám rada ako prílohu k mäsu. A keďže k nim pridávam rajčiny, bazalku, cesnak a oregano, nazývam to taliansky spôsob. :)
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
300 g | fazuľové struky (žlté, ale môžu byť aj zelené) |
1-2 | cibuľa |
1-2 | strúčik cesnaku |
olej | |
4 ks | šampiňóny |
2 ks | paradajka |
soľ | |
čerstvé oregano | |
čerstvá bazalka |
Postup prípravy
Dostali sme za igelitku žltých luskov. Jupí! Časť putovala do mrazničky a časť do hrnca. Úplne najsamprv, ak nerátam umytie a odrezanie koncov, ich odporúčam spariť, resp. predvariť, aby boli al dente.
V hlbšej panvici osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme kúsky šampiňónov a orestujeme. Potom prihodíme aj lusky a pokrájané paradajky, osolíme, dochutíme bylinkami, prikryjeme a dusíme. Hotové je to vtedy, keď sú struky mäkké.
Je to super príloha k čomukoľvek (áno, aj k španielskym vtáčikom :D) a keď ich posypete strúhaným syrom a pridáte pečivo, aj skvelá vegetariánska večera.
Tip: Lusky sa ešte silno kamošia so slaninkou, vajíčkom, cuketou, ale aj lososom.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk