Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Detská torta s gumovými cukríkmi a piškótami

Detská torta s gumovými cukríkmi a piškótami
torta

Nazvala som ju detská torta, ale v skutočnosti bola určená pre čerstvú maminu malého štuplíka, ktorá má rada gumové cukríky. Určite však poteší aj nejedno dieťa (vo veku vhodnom na podávanie sladkostí. S mierou, samozrejme :) )

Suroviny

 
KORPUS
5 ks  vajce
200 g  polohrubá múka
140  práškový cukor
1  vanilkový cukor
1/2  citrón
1  kypriaci prášok do pečiva
 voda
 
NÁPLŇ
250 g  maslo
3 dl  mlieko
1  vanilkový puding
150 g  cukor
 višňový kompót
0,4 dl  amaretto
 
NA OZDOBU
 cukrárske piškóty
 gumové cukríky

Postup prípravy

Skúšala som nový recept na piškót a musím povedať, že sa mi s ním veľmi dobre robilo, takže určite nie naposledy. Množstvo mi vystačilo na kruhovú formu s priemerom 20 cm, pričom som ho prerezala na 3 pláty.

Najskôr vymiešame spolu žĺtky s väčšinou cukru a počas miešania pridávame postupne 5 lyžíc horúcej vody. Zvlášť vyšľaháme sneh z bielkov a zvyšku cukru. Ku koncu šľahania postupne pridáme 5 lyžíc studenej vody. Obe hmoty spojíme a zľahka vmiešame aj múku s práškom do pečiva, nastrúhanú kôru z citróna a lyžičku šťavy. Vylejeme do formy, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie a okraje vymastili. 

Korpus po upečení necháme vychladnúť a prerežeme na tri pláty. Krém si urobíme najjednoduchším možným spôsobom. Najprv z mlieka, časti cukru a pudingového prášku (ja som použila kvalitný bio s burbon vanilkouz DMky) uvaríme klasickým spôsobom hustý puding. Počas chladnutia ho premiešavame, aby nechytili kožu. Maslo vyberieme z chladničky. Keď majú maslo a puding približne rovnakú teplotu, pustíme sa do krému. Najskôr vymiešame maslo so zvyšným cukrom, potom doňho prišľahávame puding. Dáme do chladničky trochu stuhnúť.

Amaretto zmiešame s trochou šťavy z kompóta, asi 1 dl. Každý korpus najprv pokropíme touto tekutinou, potom natrieme krémom, poukladáme kúsky višní a priklopíme plátom cesta. Postup zopakujeme.

Krémom natrieme aj vrch a boky torty. Ak sú piškóty príliš dlhé oproti korpusu, odrežeme z nich. Poprilepujeme ich na boky torty, pritlačíme a previažeme mašľou. Vrch ozdobíme zmesou gumových cukríkov. Ja som použila 4 balíčky! :D Poviem vám, nebolo ľahké zjesť kus torty aj s prídelom cukríkov na jej povrchu (plus všetci chlapi nechali svoj podiel nám ženám), ale ako dekorácia to vyzeralo veľmi pekne. Nabudúce však radšej ovocie. ;)

2. 8. 2016 13:53

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty