Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Rýchly broskyňový koláč
Krása tohto koláča je v jeho rustikálnosti - prosto len uložíte broskyne, zahnete cesto a dáte na plech - netreba ani formu. Sladké maslové cesto, k tomu šťavnaté broskyne doplnené orechmi... bude problém nezjesť ho ešte teplý. ;)
- 35 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
100 g | maslo |
220 g | polohrubá múka |
50 g | práškový cukor |
štipka soli | |
1 | žĺtok |
0,4 dl | mlieko |
5 ks | broskyňa |
javorový sirup | |
citrónová šťava | |
1 PL | trstinový cukor |
hrsť | vlašské orechy |
+ mlieko na potretie cesta |
Postup prípravy
Priznávam, nápad so zahnutým cestom nie je môj - udrel mi do očí v novom Apetite. Ich koláč bol z nektariniek a pistácií, ale ja som mala doma veľa broskýň a orechy len vlašské a lieskové. Zvolila som vlašské.
Najskôr si urobíme krehké cesto - v zásade je jedno, aké. Ak sa rozhodnete pre toto, stačí zmiešať maslo, múku, cukor a soľ na drobeničku a pridať k nim žĺtok s mliekom. Cesto dáme stuhnúť do chladničky.
Broskyne nakrájame na mesiačiky a namarinujeme v troche citrónovej šťavy a javorového sirupu. Premiešarme a necháme odstáť. Orechy pomelieme a zmiešame s trstinovým cukrom.
Cesto rozvaľkáme na veľký kruh. Posypeme orechmi s cukrom, ale kraje necháme voľné. Poukladáme broskyne a cesto zahneme tak, ako na fotke. Pred pečeím potrieme mliekom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Hotové ešte môžeme posypať nasekanými orechmi.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk