Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pečené gaštany
Ich chuť a vôňa k jeseni jednoducho patria. Môžete si ich kúpiť v meste už hotové, v papierovom vrecúšku. Ale ešte lepšie budú chutiť, ak si ich najskôr poctivo nazbierate, potom narežete a upečiete. Ak by ste nevedeli, ako na to, tu je postup v skratke. :)
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
gaštany | |
voda |
Postup prípravy
Mám pocit, že jedlé gaštany sú tak trochu vzácny artikel, ak vám práve nerastú v záhrade. My sme objavili jedno pekné miestečko pod Malými Karpatmi. Radšej však neprezradím kde, aby sme nespôsobili davovú psychózu. ;)
Nazbierané gaštany skladujeme v chladničke a keď sa ich rozhodneme upiecť, najskôr ich umyjeme, osušíme a narežeme do kríža cez svetlý fliačik - bruško. Dáme ich do panvice a podlejeme trochou vody. Prikryjeme a sparíme. Po asi piatich minútach odokryjeme a za občasného premiešavania pečieme. Ako dlho, to záleží od veľkosti gaštanov. Naše boli drobné, takže za 35 minút boli jak lusk.
Dajú sa piecť aj v rúre, vtedy ich treba uložiť napríklad na plech s papierom na pečenie a piecť ich na vyššej teplote, priebežne kropiť vodou a premiešavať.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk