Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Kelová polievka
Keď som ju náhodne jedla v školskej jedálni alebo v dennom menu, bohvieako mi nechutila. Ale domáca je domáca, bez zbytočných dochucovadiel, múky a lacných párkov, kel v nej nemusíte hľadať lupou a má skvelú chuť vďaka vyvarenej klobáske a cesnaku (ten musí byť!). Môj chlap by mi po nej ruky nohy bozkával. :D
- 5 minút
- 15 minút
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 | menšia cibuľa |
1 ČL | mletá sladká paprika |
kúsok kvalitnej klobásky | |
soľ | |
drvená rasca | |
½ | kel (alebo jeden malý) |
2 – 3 | zemiak |
2 | strúčik cesnaku |
olej | |
voda |
Postup prípravy
Na oleji speňte nakrájanú cibuľu. Keď je sklovitá, pridajte klobásku nakrájanú na kúsky. Netreba veľa, len tak pre chuť. Potom zaprášte mletou paprikou, zarestuje a ihneď zalejte studenou vodou. Pridajte nakrájaný kel zbavený hlúbika a zemiaky na malé kocky. Dochuťte soľou, rascou a prelisovaným cesnakom. Potom už len prikyrté varte, kým nie je zelenina mäkká. Zahusťovať netreba – zemiaky sa mierne rozvaria a polievku zahustia. Ale keby predsa, stačí odobrať trošku polievky bokom, rozmixovať ju, vrátiť do hrnca a prevariť. ;)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk