Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Ragú z hlivy ustricovej
Hliva je podľa všetkého super potravina, lebo má toľko pozitívnych vplyvov na organizmus, že sa mi to sem ani vypisovať nechce, a dá sa pripraviť na x spôsobov. Polievka, rizoto či dokonca rezeň á la wienerschnitzel, o ktorom ma moja kaderníčka presviedčala, že je na nerozoznanie od normálneho. No neviem... Každopádne, radšej som stavila na klasiku a dala som hlivu do ragú v talianskom štýle, kde normálne používam šampiňóny. Pecka!
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
200 g | hliva ustricová |
100 g | prosciutto |
1,5 dl | domáci paradajkový pretlak |
8 ks | cherry paradajky |
1 | cibuľa |
2 | strúčik cesnaku |
soľ | |
olivový olej | |
mleté čierne korenie | |
bazalka | |
oregano |
Postup prípravy
Môžete ho podávať s hocičím, ale mne najviac chutí s cestovinami, ako hustejšia omáčka.
Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Zarestujeme a pridáme pásiky prosciutta. Opäť chvíľku restujeme, pridáme hlivu, premiešame a prikryté dusíme, kým nie je hliva mäkká. Pridáme pretlak, rozpolené cherry rajčiny, dochutíme soľou, korením a bylinkami a ešte pár minút povaríme.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk