Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Kuracie stripsy v cornflakes a šalát Coleslaw

Kuracie stripsy v cornflakes a šalát Coleslaw

Dnes sme mali taký obed v americkom štýle. Vyprážané jeme minimálne, aj to väčšinou len na návštevách. :D Takže chýba mi prax a aj som si trochu zanadávala, keď mi jeden kúsok prihorel a digestor nestačil odsávať. Ešte stále sme to nevyvetrali!

  • Porcie 2 porcie
  • Príprava vyprážanie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

350g  kuracie rezne
1  vajce
 hladká múka
 cornflakes
 soľ
 mleté čierne korenie
 olej
 
ŠALÁT
500 g  biela kapusta
1  mrkva
 šťava z polovice citróna
1 PL  ocot
1/2 ČL  soľ
2 PL  cukor
2 PL  majolka
2 PL  kyslá smotana

Postup prípravy

Výhoda corflakesov oproti bežnej strúhanke je v tom, že rezne sú chrumkavejšie a v tomto stave aj dlho vydržia. Menu som trochu odľahčila domácimi hranolčekmi z rúry. A neboli len zemiakové, ale, na "veľkú" radosť môjho mužíka, aj batatové, kalerábové a paštrnákové. Ja si zas neviem vynachváliť tento bezbolestný spôsob, ako do jedálnička prepašovať čo najviac zeleniny. A ešte si aj pochutiť,

Coleslaw šalátik snáď nemusím komentovať, lebo ten je nenormálne dobrý, pritom taká jednoduchá záležitosť. Hlavne teraz, keď ešte nie je nová zelenina a fičíme na uskladnenej, padne vhod.

Kuracie rezne trochu rozklepeme a nakrájama na hrubšie pásiky v smere vlákien mäsa. Každý pásik ešte naklepeme, aby sa lepšie vypražil. Osolíme a jemne okoreníme. Následne obaľujeme v múke, rozšľahanom celom vajci a podrvených kukuričných lupienkoch. Ja som ich šupla do nožového mixéra, ale dajú sa rozdrviť aj v sáčiku pobúchaním valčekom a pod.

V hlbšej panvici rozpálime olej a vyprážame. Môžeme aj piecť v rúre (ale nemám to vyskúšané).

 

COLESLAW ŠALÁT

Kapustu nakrájame alebo nastrúhame, mrkvu nastrúhame nahrubo a pridáme ku kapuste. Zvlášť si pripravíme dresing tak, že všetky suroviny zmiešame. Zalejeme ním šalát a necháme prikrytý odležať v chladničke, aby sa prepojili chute.

Tip: Niekto dáva do šalátu aj cibuľu, v originál recepte je zas stonkový zeler. Verzií je viacero, už len doladiť tú svoju.

 

 

22. 3. 2017 20:30

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty