Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Špirálky z lístkového cesta
Toto je tá najsmiešnejšie jednoduchá a zároveň najefektejšia vec! Recept pridávam skôr ako inšpiráciu, alebo ak by sa predsa len našiel niekto, kto by ho potreboval. Napríklad ja hneď zopár takých vo svojom okolí mám.
- 20 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
lístkové cesto | |
prosciutto, anglická slanina alebo niečo na ten štýl | |
vajce | |
soľ | |
(sezam alebo niečo iné na posypanie) |
Postup prípravy
Odkedy sme sa presťahovali na dedinu, musíme inak nakupovať a zásobiť sa. Predtým sme bývali pri supermarkete otvorenom nonstop, teraz sme odkázaní na tunajšie potraviny s ich sortimentom a otváracími hodinami. Taká vec, ako je lístkové cesto, vie človeka zachrániť, ak sa napríklad na nedeľu ohlási návšteva.
Rozmrazené lístkové cesto stačí vyvaľkať, potrieť rozšľahaným osoleným vajíčkom, poukladať plátky prosciutta, nakrájať na pásiky široké asi 3 centimetre a pevne stočiť. Potom tieto špirálky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme vajíčkom, prípane niečím posypeme, a dáme piecť. Počas pečenie môžeme aj poobracať, aby boli pekne chrumkavé.
A ak vám ostanú nejaké zvyšky cesta, urobte z nich tieto základné tyčinky. ;)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk