Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Špenátové zemiakové halušky
Špenátové halušky sú klasika, aj keď my sme ich doma nikdy nerobievali. Ani múčna školská verzia s omáčkou z lunexu ma neoslovila. Pritom stačí do cesta nastrúhať zemiak, múku vymeniť za špaldovú a zdravé hlavné jedlo alebo príloha je na svete.
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
150 g | mrazený špenát |
2 ks | zemiak |
1 dl | voda |
250 g | hladká špaldová múka |
1 | vajce |
1 | strúčik cesnaku |
soľ |
Postup prípravy
Neutrálna chuť špenátu si žiada niečo slané a syr to istí. Ja som na ne spravila bryndzovo-smotanovú omáčku, do ktorej som ešte pridala nastrúhaný tvrdý syr. A na vrch opečené údené mäsko, slaninka, prípadne cibuľka... Čo chladnička dá.
Špenát rozmrazíme na slabom ohni, zemiaky nastrúhame najemno, pridáme k nim špenát aj ostatné suroviny a tyčovým mixérom rozmixujeme na akurátne haluškové cesto. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu a cez haluškovač nastrúhame halušky. Keď vyplávajú, povaríme ich ešte nejakých 6 minút a potom scedíme. Môžeme pokvapkať olejom alebo pridať maslo, aby sa nezlepili.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk