Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Zapekaný kel
Dostala som kel. Presnejšie domáci bio-kel od farmára. Hneď mi, samozrejme, skrsol v hlave nápad, že musím uvariť niečo, o čo by sa dalo podeliť na našom webíku. A kelový prívarok by asi nebolo to prvé orechové. :) Tak som vymyslela toto.
- 2 porcie
- 30 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 ks | menší kel |
100 g | šunka |
150 g | plátky Eidamu |
2 ks | vajce |
1 dcl | smotana na varenie |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
petržlenová vňať |
Postup prípravy
Vrchné listy odstránime, ostatné uvaríme vo vode so štipkou soli do polomäkka. Menšiu zapekaciu formu vymažeme maslom a vyspeme strúhankou. Na dno rozprestrieme listy kelu, na ne plátky šunky. Opäť kel a naňho poukladáme plátky syra. takto vrstvy striedame, koľko sa zmestí. Vrch ukončíme kelovou vrstvou.
Vajcia rozšľaháme v smotane. trochu osolíme, okorením, opetržlenovňaťkujeme. Zalejeme obsah formy tak, aby zatieklo aj pod listy. Dáme piecť do rúry a cca v polovici na vrch poukladáne pásiky syra, alebo posypeme strúhaným.
Ak sa vrch začína pripekať, ale smotana je ešte trochu tekutá, rúru vypneme a necháme to v nej dôjsť. Vyzerá to lasagne a nie sú to lasagne. Čo je to? :)
Páči sa ti recept?
Komentáre
Pridať komentár
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk