Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Cuketové lečo

Klasika s nádychom stredomorskej kuchyne, sýte a zdravé, rýchlo hotové, osviežujúce. Viem, že sú ľudia, čo lečo neznášajú, ale ja ho milujem a obzvlášť túto verziu s cuketou. Áno, bez párku či klobásky. :)
Suroviny
1 | baby cuketa |
5 ks | paradajka |
2 ks | paprika |
1 ks | veľká cibuľa |
2 ks | strúčik cesnaku |
1 ČL | mletá sladká paprika |
soľ | |
olivový olej | |
2 ks | vajce |
-
2 porcie
-
varenie
-
ľahká obtiažnosť
Postup prípravy
Pre istotu si zopakujeme, ako sa robí lečo. Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu, ja dávam aj cesnak. Po chvíli pridáme mletú papriku (kto má rád, môže byť aj pálivá), a len kratučko orestujeme, aby nezhorkla. Pridáme na pásiky nakrájanú papriku, osolíme, prikryjeme a dusíme. Paprika potrebuje najviac času. Asi po 10 minútach pridáme cuketu nakrájanú na kocky a mesiačiky paradajok. V leče mi šupky nevadia, ale komu áno, nech najprv paradajky nareže do kríža, obarí horúcou vodou a olúpe.
Prikryjeme a dusíme, kým nie je zelenina mäkká. Potom odokryjeme, ak je veľa vody, necháme chvíľu odpariť, vyklepneme vajíčka a dobre zamiešame. Podľa chuti dosolíme. Po pár minútkach je lečo hotové. Podávame s chlebom alebo zemiakmi.
Tip: Mám rada aj vegásku verziu s rozdrobeným tofu. To však pridáme do varenia zarovno zeleninou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.
Vitajte a cíťte sa tu dobre!
Sleduj Instagram
Najnovšie z kategórie...
Sleduj Facebook
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk
