Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Soté na taliansky spôsob
Kombinácia talianskych chutí bazalka + paradajka + syr nikdy nesklame a dá sa použiť na čokoľvek. Zachránila nás, keď sa z kuracích rezňov po rozmrazení vykľuli medailóniky. Nič to, plánovanú roládu urobíme nabudúce.
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
300 g | kuracie prsia |
1 ks | červená cibuľa |
1 ks | biela cibuľa |
2 ks | paradajka |
1 strúč. | cesnak |
2 PL | bazalkové pesto |
olej | |
soľ | |
bazalka | |
mleté čierne korenie | |
parmezán alebo eidam |
Postup prípravy
Cibule nakrájame na kolieska a opražíme na troche oleja. Pridáme nakrájané mäso, ktoré sme predtým osolili a okorenili. Restujeme zo všetkých strán do biela. Pridáme nakrájané paradajky, prelisovaný cesnak, pesto, alebo ak nemáme, nakrájanú čerstvú bazalku. Dusíme a potom odokryjeme, aby sa trošku odparila voda. Pred dokončením zamiešame nastrúhaný eidam alebo parmezán. Ním posypeme mäso aj na tanieroch.
Podávame s ryžou. Tú varí zásadne môj drahý, lebo ju vie najlepšie. Vždy je tak akurát, ani tvrdá, ani rozvarená, to u mňa je buď jedno, alebo druhé. A jeho trik je vlastne o fyzike - vždy rovnaké množstvo vody, uhol odchýlenia pokrievky a presný čas varenia. Mohol by sem o tom napísať post, čo poviete? :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk