Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Detský fishcake
Placky, fašírky, karbonátky všetkých druhov deti milujú. Aspoň čo počúvam info od kamošiek. Takže aj tieto rybie koláčiky by mohli fungovať (u nás fungujú!). Je to vlastne plnohodnotné jedlo, ktoré sa dá pohodlne vziať a jesť kdekoľvek. Vhodné sú po roku.
- 15 minút 150°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
65 g | pstruh lososovitý (alebo hocijaká iná ryba) |
½ | mrkva |
3 ks | prepeličie vajíčka |
2-3 PL | ovsené vločky |
petržlenová vňať |
Postup prípravy
Rybu krátko uvaríme, odstránime z nej prípadné kosti, mrkvu nastrúhame najemno, pridáme vločky, vajíčka aj vňaťku a všetko zmiešame v nožovom mixéri. Prepeličie vajíčka nie sú podmienkou, ale kedže sú menšie, lepšie sa "dávkujú" a tiež sú aj zdravšie ako slepačie.
Formujeme fašírky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie. Pečieme na slabšej teplote. Podávať ich môžeme napríklad so zeleninovým pyré.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
Recepty pre deti
V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:
- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk