Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Granola s orieškami a čokoládou
Kto nemá na svojom foodblogu recept na domácu granolu, nech zdvihne ruku. :D No tak už ho mám aj ja. Doteraz som si robila len také rýchlovky na panvici, ale v deň drahého narodenín konečne dozrel čas na poriadnu chrumkavú zapekanú dávku z rúry. Aby nemusel jesť tie kupované patoky. :P
- 35 minút 140°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2,5 hrn. | ovsené vločky |
0,5 hrn. | pohánkové vločky |
0,5 hrn. | lieskovce |
0,5 hrn. | mandľové lupienky |
0,5 hrn. | iné orechy alebo semienka - ja som dala nesolené arašidy a slnečnicové semienka |
0,5 hrn. | kokosový olej |
0,5 hrn. | sladidlo (javorový sirup + agáve + trstinový cukor) |
štipka soli | |
2 ks | bielok |
1 PL | kakao |
60 g | horká čokoláda |
1/2 ČL | škorica |
Postup prípravy
Je to zároveň dobrý nápad na jedlý darček, ktoré sú podľa mňa úplne najlepšie. Každý sa poteší, keď dostane niečo od srdca a ešte aj vlastnoručne urobené. Ten môj sa teda potešil veľmi a nechápal, že som to müsli naozaj vyrábala. Samu ma prekvapilo, aké je to nenáročné na čas. Stačí zmiešať dokopy a už sa sama pečie v rúre.
Raňajková granola sa nezaobíde bez vločiek, najčastejšie ovsených, tuku a sladidla, ostaté je na vás. Pre dosiahnutie väčšej chrumkavosti je dobré pridať vaječné bielky, ale ide to aj bez nich. Ak zvolíte vločky bezlepkové, získate raňajky vhodné aj pre celiatikov. Dajú sa pridať orechy, semienka, po upečení sušené ovocie, kúsky čokolády, kakao, škorica a tak podobne.
Veľmi dobrý rozpis som našla na stránke Bonvivani.sk pod týmto odkazom. Riadila som sa pomerom, aký odporúčajú, a bolo to presne akurát. Môj hrnček mal necelé tri deci.
Najskôr zmiešame vločky, orechy, semienka, cukor, sirupy, soľ a rozpustený kokosák. Z bielkov vyšľaháme sneh, nemusí byť tuhý, stačí aj redší, a vmiešame ho do zmesi. Plech vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozložíme granolu. Dáme piecť do vyhriatej rúry a počas pečenia dvakrát premiešame.
Necháme vychladnúť a zmiešame s kakaom, škoricou a nasekanou čokoládou. Skladujeme v uzatvorenej nádobe, napríklad v špajzi, a spotrebujeme do cca troch týždňov (snažíme sa nespotrebovať na posedenie ;) ).
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk