Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Jahodovo-kokosové nanuky
Nemám veľmi rada drene a sorbety, zmrzlina pre mňa musí byť krémová, smotanová. Aj v prípade tých ovocných. :) Tieto vegánske nanuky mi však úplne sadli napriek tomu, že žiadnu smotanu ani mlieko neobsahujú. A najlepšie je, že na ne treba len dve základné ingrediencie plus nejaké sladidlo, ktoré však nie je podmienkou.
- 4 porcie
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
200 g | jahody |
120 ml | kokosové mlieko (husté z konzervy) |
2 ČL | javorový sirup alebo iné sladidlo |
Postup prípravy
Mala som doma jahody a načaté kokosové mlieko. A tak som ich skúsila jednoducho vymiešať tyčovým mixérom dokopy, spolu s javorovým sirupom. Ten pokojne nahraďte agáve či medom - možno to dokonca bude lepšia voľba ako javoráč, ktorý je predsalen trochu karamelovo výrazný.
Formičky na nanuky mám z Tescomy a sú trochu menšie, takže z tohto množstva mi vyšli štyri nanuky. Stačí tam vymixovanú zmes naliať a dať zamraziť. Hotové sa dajú aj poliať čokoládou a následne obaliť v kokose alebo lyofilizovaných jahodách. Nabudúce tak plánujem. Formičkám skrátka toto leto nedám vydýchnuť. :P
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk