Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Kakaové lievance s ríbezľami
Lievance u nás fičia viac než palacinky, lebo sa robia ľahšie, ľahšie sa otáčajú, dajú sa z nich robiť veže a človek ich môže zjesť viac. ;) Teda na počet kusov, ale aj to sa ráta. Do týchto som sa rozhodla dať ríbezle, lebo veď keď sa môžu dávať čučoriedky, prečo nie ríbezle. No a k ríbezliam sa mi žiada aj trošku kakaa, preto sú takéto pekné čokoládkové. Špaldová múka môže a nemusí byť, pokojne dajte obyčajnú.
- 2 porcie
- vyprážanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
160 g | hladká špaldová múka |
2 ks | vajce |
2 dl | mlieko |
1 PL | holandské kakao |
1,5 PL | kokosový cukor |
1 ČL | škorica |
1 ČL | kypriaci prášok do pečiva |
1 dl | čierne ríbezle |
kokosový olej na vyprážanie |
Postup prípravy
Zvlášť si zmiešame sypké suroviny. V mise rozmiešame vajcia s polovicou mlieka, pridáme všetko sypké a potom aj druhú polovicu mlieka. Cesto necháme odstáť aspoň 20 minút. Na kokosovom oleji (alebo inom tuku) opekáme lievance a každý posypeme ríbezľami. Keď je z jednej strany hotový, otočíme ho na druhú a ešte chvíľku dopečieme.
Ja som podávala s javorovým sirupom a šľahačkou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk