Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cuketový perník s čokoládou
Perník v lete? Možno si poviete, že je to čudné, ale tento je cuketový a cuketa je, ako vieme, v týchto dňoch surovina číslo 1. :) U nás teda určite. To však neznamená, že ju v koláči budete cítiť, práve naopak. Akurát mu dodá vláčnosť. A spolu s čokoládovou ganache polevou je to čistá dokonalosť. ;)
- 30 minút 175°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
370 g | cuketa |
2 ks | vajce |
250 g | polohrubá múka |
160 g | cukor |
1 | vanilkový cukor |
1 | kypriaci prášok do pečiva |
180 g | rozpustené maslo |
2 PL | kakao |
1,5 ČL | škorica |
1-2 ČL | perníkové korenie |
2 PL | džem (ja som mala čučoriedkový) |
3 PL | hrozienka |
Postup prípravy
Cuketu nastrúhame nahrubo, metličkou k nej primiešame vajcia aj rozpustené maslo. V inej mise zmiešame všetky práškové prísady a po častiach ich zapracujeme do tekutej hmoty. Nakoniec vmiešame aj hrozienka a trochu džemu (dá sa vynechať). Malý hlbší plech vymažeme a vysypeme hrubou múkou, vylejeme cesto, urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Keď už sa nám zdá koláč hotový, zapichneme do stredu špáradlo a ak je čisté, môžeme ho vybrať von. Necháme vychladnúť a potom polejeme čokoládovou polevou. Šľahačkovú smotanu (asi 1 dl) zohrejeme v miske nad parou a keď už takmer vrie, odstavíme ju. Vmiešame do nej nalámanú horkú čokoládu a kúsok masla tak, aby vznikla hustá poleva. Tou potom polejeme koláč a rozotrieme. Dáme do chladničky.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk