Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Moravské koláče
Hovorí sa im aj svadobné, preto na našej stránke nemôžu chýbať. Konkrétne tento recept mám od mamy a ona od svojej dobrej kamarátky z Moravy. Z takejto dávky ich robíme, keď ideme niekam na chatu alebo čakáme návštevu. Zbožňujem na nich hlavne tú arómu citrónovej kôry.
- 20 minút 180°C
- pečenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
1 kg | polohrubá múka |
250 g | maslo |
42 g | droždie |
3 - 4 dcl | mlieko |
štipka soli | |
8,5 PL | kryštálový cukor |
3 ks | žĺtok |
nastrúhaná kôra z polovice citróna | |
250 g | tučný tvaroh |
1 ks | vajce |
1 ks | vanilkový cukor |
cukor | |
hrozienka | |
džem | |
1 ks | žĺtok |
120 g | polohrubá múka |
60 g | kryštálový cukor |
60 g | maslo |
Postup prípravy
Najskôr si zarobíme kvások z droždia, vlažného mlieka a pol lyžice cukru. Posypeme troškou múky a chvíľu počkáme, kým podkysne. Prelejeme ho do misy k ostatným surovinám a zmiešame dokopy. Kým cesto kysne, zarobíme si tvarohovú plnku.
Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. Každé pritlačíme dlaňou, do stredu dáme kôpku tvarohovej náplne a vymodelujeme bochníčky. Na vrchu spravíme jamku, potrieme žĺtkom a naplníme džemom, napríklad slivkovým. Nakoniec posypeme mrveničkou.
Tip: Ak by ste si chceli uľahčiť robotu, tvaroh nedajte dovnútra, ale navrch, pod džem a posýpku.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk