Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Nadýchané acidkové lievance
Lenivé víkendové ráno, dlhé vylihovanie v posteli a potom ešte dlhšie bohaté raňajky na slnkom zaliatej terase... S deťmi je však realita trošku iná. :) Budíček najneskôr o pol siedmej, sobota-nesobota, rýchle hasenie hladu malého vtáčatka, všetky hygienicko-upratovacie nutnosti a až potom je čas na lievance, o ktorých sa mi v noci snívalo. Nakoniec sme ich obedovali. Aspoň som nemusela vymýšľať, čo navarím. ;)
- opekanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
450 g | plnotučné acidko |
250 g | hladká špaldová múka |
2 ks | vajce |
1 | vanilkový cukor |
1/2 ČL | škorica |
1/2 ČL | sóda bikarbóna |
štipka soli | |
ghí alebo kokosový olej na opekanie |
Postup prípravy
Tieto sú vďaka acidku krásne jemné a nadýchané. Určite stoja za vyskúšanie.
Všetky suroviny vymiešame metličkou dokopy. Necháme odstáť aspoň štvrť hodinky a potom na rozohriatom ghí opekáme z oboch strán lievance. Cesto je trochu hustejšie. Ja ho naberám polievkovou lyžicou - cca 2 PL cesta na 1 lievanec. Ale ak máte špeciálnu lievancovú panvicu, tým lepšie.
Ja som lievance podávala s tvarohom a omáčkou z malín. Mrazené maliny som spolu s trochou cukru prevarila, pridala som lyžičku škrobu, opäť prevarila a omáčkou som preliala lievance. ;)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk