Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pečený hejk
Odborníci na zdravú výživu hovoria, že morskú rybu si treba dať aspoň raz do týždňa. Tak sme si urobili hejka alias morskú šťuku. Má super jemné mäsko a málo kostí.
- 2 porcie
- 20 minút
- 30 minút 170°C
- pečenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
400 g | hejk |
bylinkové maslo | |
soľ | |
drvená rasca | |
mletá červená paprika | |
citrónová šťava | |
(1-2 strúč. cesnaku) |
Postup prípravy
Rozmrazenú rybu umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kusy. Osolíme, okoreníme a dobre potrieme maslom. Poukladáme na vymastený pekáč alebo zapekaciu misu a pokvapkáme citrónom. Kúsky masla môžeme položiť aj na vrch. Dáme do rúry, počas pečenia otáčame. Podávame so šalátom a zemiakmi, ktoré sme najprv uvarili v šupke a potom ošúpané pokrájali a opiekli na panvici.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk