Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Pečený hejk

Pečený hejk

Odborníci na zdravú výživu hovoria, že morskú rybu si treba dať aspoň raz do týždňa. Tak sme si urobili hejka alias morskú šťuku. Má super jemné mäsko a málo kostí.

  • Porcie 2 porcie
  • Čas prípravy 20 minút
  • Čas varenia 30 minút 170°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť stredná obtiažnosť

Suroviny

400 g  hejk
 bylinkové maslo
 soľ
 drvená rasca
 mletá červená paprika
 citrónová šťava
 (1-2 strúč. cesnaku)

Postup prípravy

Rozmrazenú rybu umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kusy. Osolíme, okoreníme a dobre potrieme maslom. Poukladáme na vymastený pekáč alebo zapekaciu misu a pokvapkáme citrónom. Kúsky masla môžeme položiť aj na vrch. Dáme do rúry, počas pečenia otáčame. Podávame so šalátom a zemiakmi, ktoré sme najprv uvarili v šupke a potom ošúpané pokrájali a opiekli na panvici. 

16. 4. 2014 12:03

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty