Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Hráškovo-hráškový krém

Hráškovo-hráškový krém

Možno ste zachytili moju výzvu o tom, že nasledujúce dni až týždne plánujem variť hlavne zo zásob, ktoré doma mám. Ak nie, kuk najnovší článok. ;) No a toto je prvé jedlo v duchu míňania zvyškov a "neminuteľných" potravín, akou je u mňa doma napríklad taká konzerva hrášku.

  • Porcie 3 porcie
  • Čas varenia 20 minút
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1  malá konzerva hrášku
1 šál.  mrazený hrášok
1  menšia cibuľa
1  strúčik cesnaku
1/2  cuketa
3-4  ružičky brokolice
2 ČL  ghí
1/2 PL  nori vločky
 soľ
 bazalka
 vývar alebo voda

Postup prípravy

Kam môžem, tam dávam mrazený hrášok, alebo v sezóne čerstvý. Taký sterilizovaný je chuťovo nič moc. Ani neviem, ako sa u nás táto konzerva ocitla. Asi zvýšila z Vianoc, kedy som ju plánovala dať do šalátu. Len neviem, či z tohtoročných, alebo minulých. :D

No ak takýto hrášok skombinujeme práve s mrazeným a správne dochutíme, získame naozaj, ale že naozaj výbornú polievku. :)

V hrnci rozpustíme ghí (môžeme nahradiť olejom) a opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mrazený hrášok, orestujeme, a následne prihodíme aj kúsky očistenej cukety a brokolice. Zalejeme vodou alebo vývarom a osolíme, môžeme dochutiť aj mletým korením alebo zdravou verziou vegety bez glutamanu.

Varíme na miernej teplote, kým zelenina nezmäkne. Veľmi dlho nie, aby sa brokolica nerozvarila a nezhnedla, potom už nie je chutná. Na záver pridáme scedený hrášok z konzervy, pár lístkov bazalky a, ak máme, aj nori vločky. Sú to vločky zo sušenej morskej riasy bohaté na bielkoviny, vitamíny a jód. Používajú sa do šalátov alebo polievok a zaujímavo ich dochutia. Ďalšia z vecí, ktoré mám v špajzi a potrebujem ich postupne míňať. :) Kúpite ich v bio obchodoch, zdravých výživách a podobne. Ja ich mám odtiaľto.

My máme radi polievky husté, takže vody dávam len toľko, aby bolo všetko ponorené. Všetko rozmixujeme tyčovým mixérom a ak treba, doriedime a ešte prevaríme.

Podávame s chlebovými krutónmi, prípadne s lyžicou smotany či hustého jogurtu.


 

8. 3. 2019 8:52

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty