Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Vaječný likér
Domáci vajčák sa kupovanému nevyrovná, lebo si ho môžete namiešať z čoho chcete a v akom pomere chcete. Existuje naňho asi tisíc receptov, no tento ma zaujal svojou jednoduchosťou. V originál recepte bolo viac cukru a ja som ho ešte vylepšila vanilkovým. Chutí úžasne, takže nie je o čom! (Budeme sa snažiť, aby niečo ostalo aj na ďalšie dni :P).
- 15 minút
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
5 ks | žĺtok |
1 ks | vanilkový cukor |
140 g | práškový cukor |
1 ks | salko |
2,5 dcl | tuzemský rum |
Postup prípravy
Žĺtka poriadne vymiešame s cukrom, aby sa všetok rozpustil. Ak sa bojíme surových vajec, môžeme šľahať aj nad parou. Do hrnca dáme variť vodu, položíme doň misku s cukrom a žĺtkami a metličkovým šľahačom šľaháme dobiela. Keď voda začne vrieť, šľaháme ešte 2 minútky a odstavíme. Necháme chvíľku vychladnúť, vmiešame salko a nakoniec rum. Cez lievik, ideálne so sitkom, nalejeme do fľaše a konzumujeme. Na zdravie!
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk