Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Mojito sirup

Mojito sirup
sirup

Stačí ho zarobiť s vodou a dostanete limonádu, ktorá vás v lete osvieži ako žiadna iná! Mojito je môj miešaný drink č. 1 už odjakživa a vôbec, kombinácia mäty a limetky, podtrhnutá trstinovým cukrom, je dokonalá.

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

1,5 l  prevarenej a vychladnutej vody
130 g  mäty
3  chemicky neošetrené limetky
1  chemicky neošetrený citrón
1200 g  kryštálového cukru
100 g  trstinového cukru
1  Sirupfix Dr. Oetker

Postup prípravy

Rum síce nie je súčasťou sirupu, ale nič vám nebráni použiť ho a vytvoriť si tak obľúbený miešaný alko drink takmer bez roboty. ;)

Rozpis je na cca 2 litre sirupu.

Vodu prevaríme a necháme vychladnúť. Sirupfix premiešame s cukrom a rozmiešame vo vode, kým sa nerozpustí. Trvá to trochu dlhšie, treba mať trpezlivosť. Ja som dala trstinový cukor len symbolicky, lebo som nechcela mať sirup príliš tmavý. Pomer si môžete prispôsobiť alebo naopak použiť len klasický cukor.

Do cukrovej vody dáme dobre umyté vetvičky mäty a citrón nakrájaný na kolieska. Limetky rozsekáme v sekáčiku a hodíme ich do hrnca. Všetko zaťažíme malou pokrievkou alebo tanierikom, aby boli mäta aj citrusy ponorené. Prikryjeme a necháme na chladnejšom mieste macerovať cca 24 hodín. Potom sirup scedíme, ideálne cez sitko vystlané tkaninou, aby sa zachytili všetky nečistoty. Privedieme ho do varu, povaríme asi 3 minútky a nalievame do čistých, horúcou vodou vypláchnutých fliaš. Poriadne zaviečkujeme a skladujeme ideálne v špajzi.

 

12. 8. 2022 18:57

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty