Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Domáci mrkvovo-pomarančový sirup

Domáci mrkvovo-pomarančový sirup
sirup

Nápadov na dobrý sirup, z ktorého si viete vyčarovať osviežujúci letný drink, nie je nikdy dosť. V čase, keď nám rastie mladá mrkva a treba ju občas preriediť, som si spomenula na nápoj, ktorý som pila ako dieťa. :) Bol z uvarenej mrkvy, pomaranča vrátane kôry a mal byť lacnejšou verziou pomarančového džúsu. Dnes už to asi neplatí, ale mrkvový džús či sirup sú stále chutné + okrem toho aj zdravé. Kôru odporúčam len bio a dobre umytú, ale najlepší je esenciálny olej z bio pomarančovej kôry. A ak máte radi, pokojne k mrkve pridajte aj kúsok zázvoru, prípadne mletú kurkumu.

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

650 g  očistenej mladej mrkvy
750 ml  vody
 Šťavu vylisovanú zo 6 pomarančov (spolu cca 600 ml)
400 g  kryštálového cukru
1  Sirupfix Dr. Oetker
4  kvapky EO pomaranč alebo kôra z 1 bio pomaranča

Postup prípravy

Mrkvu očistíme, nakrájame na kolieska, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Trvá to asi 20 minút, záleží, či je mrkva mladá alebo staršia. Pridáme vytlačenú šťavu z pomarančov (scedíme zrniečka), a esenciálny olej, alebo ak nemáme, strúhanú kôru z 1 bio pomaranča. Rozmixujeme na hladkú kašičku. Privedieme do varu a necháme vychladnúť.

Cukor premiešame s prípravkom Sirupfix od Dr. Oetker, ktorý sa postará o to, aby bol sirup hustejší a dlhšie vydržal. Vmiešame do sirupu. Dáme do chladničky odstáť do druhého dňa.

Privedieme do varu, povaríme 3 až 5 minúť a plníme do vyvarených fliaš. Dobre uzavrieme viečkom a dáme naležato, kým nepukne. Skladujeme na chladnejšom mieste, po načatí už len v chladničke.

7. 8. 2023 22:28

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty