Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Bazalkový sirup

Bazalkový sirup
sirup

Bazalkový cukor používam na koláče a je to dobrotka, preto som sa rozhodla, že okrem mojich klasík – bazového a mätového sirupu, urobím aj bazalkový. Limonáda z neho je naozaj osviežujúca, ale hodí sa aj na zmrzlinu alebo do miešaných drinkov. Na leto ako stvorený. ;) Pomocou starej známej kyseliny citrónovej si ho urobíte jednoducho. Sirupu dodá kyselkavú chuť a zároveň je to konzervant.

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
Na 1 l sirupu
750 ml  voda
500 g  cukor
15 g  Kyselina citrónová Dr. Oetker
100 g  bazalka

Postup prípravy

Vodu prevaríme a necháme vychladnúť. Rozpustíme v nej kyselinu citrónovú, pridáme umyté listy bazalky a zaťažíme, aby boli ponorené. Množstvo je orientačné – čím viac lístkov do vody natlačíte, tým bude chuť intenzívnejšia. :)

Necháme macerovať cca 24 hodín. Potom listy vyberieme, vymačkáme z nich všetku tekutinu a hrniec dáme na sporák. Nasypeme cukor, poriadne rozmiešame, aby sa rozpustil, a sirup privedieme do varu. Hneď odstavíme, precedíme do fľaše a dobre zavrieme.

 

Tip: Pokojne experimentujte a k bazalke pridajte aj iné bylinky, napríklad medovku. Spomedzi ovocia sa k nej hodia jahody, ale aj maliny.

 

 

30. 5. 2020 22:00

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty