Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Mandľový likér

Mandľový likér
Vianoce

Ja viem, vaječňák je vianočná klasika, ale ani taký mandľový likér nie je na zahodenie. ;) Či už do kávičky alebo len tak, cuckať si pri dobrom vianočnom filme, prípadne zahriať sa po rezkej zimnej prechádzke. Všetky možnosti sú správne.

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

250 ml  plnotučné mlieko
1/2 bal.  mandľový puding
1 salko  
30 g  horkej čokolády
0,5 dl  amaretto
2 dl  whisky alebo rum

Postup prípravy

Vychádzala som z receptu, ktorý po internete koluje ako domáce Baileys. Až na to, že ja som salko nevarila, použila som ho len tak.

Postup je jednoduchý, puding uvariť bez cukru, nechať v ňom rozpustiť čokoládu, prikryť fóliou, aby sa dotýkala pudingu a nevytvorila sa koža. Po vychladnutí už len pridať alkohol a všetko rozmixovať dohladka. Ak by to bolo na vás príliš husté, pridať ešte trochu alkoholu. Likér by mal vydržať v chladničke niekoľko dní.

Tip: Skúsiť môžete aj verziu s uvareným, karamelovým salkom. Prípadne mandľový puding nahradiť karamelovým alebo vanilkovým. A likér bude vždy iný. :)

19. 12. 2021 10:00

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty