Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Kalerábový nákyp so syrom
Kalerábom sa v našej záhrade darí veľmi dobre. Tak dobre, až nevieme, čo s nimi. Alebo skôr - ja ich ľúbim, ale kvôli bábätku ich jem radšej s mierou, drahý ich len toleruje a Karolínka si ponúknutý kaleráb dá v jednom prípade z desiatich. Takže - čo s nimi?
- 50 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 ks | kaleráb |
1 ks | baby cuketa |
1-2 | mrkva |
4 | strúčik cesnaku |
200 g | kyslá smotana |
4 ks | vajce |
200 g | syr - ideálne viac druhov - eidam, parmezán, čedar a pod. |
100 g | hladká biela špaldová múka |
2-3 PL | jemné ovsené vločky |
1 ČL | prášok do pečiva |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
2 PL | bylinky podľa chuti - petržlenka, bazalka, oregano, tymián, saturejka... |
Postup prípravy
Jeden šiel do zeleninovej polievky, ďalšie dva skončili v tomto nákype - zamaskované na nespoznanie. :) Za mňa je to skvelý a jednoduchý rýchly letný obed alebo večera. Či zvolíte ako prílohu zemiaky, alebo vám postačí šalát, je na vás. Dá sa však jesť teplý aj studený. A aj experimentovaním so syrmi získate ďalšie zaujímavé verzie.
Kaleráb aj mrkvu nastrúhame najemno, lebo sú tvrdšie. Cuketu stačí nahrubo. Pridáme prelisovaný cesnak (tiež stačí nastrúhať), vajíčka, smotanu a nastrúhaný syr. Dochutíme troškou soli a korenia. Soľ pridávame podľa zvoleného syra - záleží na tom, ako je slaný.
Vmiešame múku, vločky a prášok do pečiva (dobré je zmiešať si všetko sypké vopred). A na záver pridáme aj nasekané bylinky - podľa chuti a ponuky. Cesto prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej zapekacej formy. Urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Ku koncu môžeme znížiť teplotu. Cca 10 minút pred dopečením môžeme aj vrch posypať syrom.
Tip: Ak máte starší kaleráb a nie mladučký ako ja, môžete ho pred zapekaním uvariť al dente.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk