Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Egrešový tart
Egreše sú také oldschool ovocie a už ich až tak často nevídať. To je škoda, lebo majú špecifickú, jemne kyselkavú chuť, takže sa skvelo hodia do sladkých dezertov. Napríklad do tohto tartu s lahodným vanilkovým krémom. A orechové krehké cesto tiež stojí za to. ;) Použiť však môžete akékoľvek krehké či lístkové cesto.
- 50 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
40 g | vlašské orechy |
30 g | ovsené vločky |
100 g | hladká špaldová múka |
3 PL | kokosový cukor |
125 g | maslo |
2 PL | ľadová voda |
štipka soli | |
450 ml | plnotučné mlieko |
1 | pudingový prášok s pravou vanilkou |
250 g | mascarpone |
120 g | kyslá smotana |
1 | vanilkový cukor |
4-5 PL | krupicový cukor |
egreše |
Postup prípravy
Orechy aj vločky pomelieme. Maslo nakrájamne na kocky a všetky ingrediencie rukami zmiesme na kompaktné cesto. Vložíme ho do uzatvárateľnej nádoby a dáme ho stuhnúť do chladničky, asi na hodinu.
Puding uvaríme podľa návodu v mlieku a pridáme doňho všetok cukor. Keď bude chladnúť, občas ho premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila "koža". Do vychladnutého ručne vmiešame mascarpone aj smotanu. Cesto rozvaľkáme do kruhu, pomocou valčeka ho prenesieme do formy na tart - netreba ju ani vymastiť, keďže cesto má v sebe dosť tuku. Utľapkáme a prebytočné okraje zrežeme. Dáme ho predpiecť do rúry 10-15 minút. Aby sa nám v rúre nedvihlo, položíme naň papier na pečenie a vysypeme fazuľu alebo inú strukovinu, ktorá ho zaťaží.
Na predpečený korpus vylejeme plnku, urovnáme a poukladáme egreše, ktoré sme vopred umyli a očistili. My máme v záhrade žlto-zelené egreše, svokrovci červené, tak som to skombinovala. :) Koláč dáme piecť do rúry. Keď vychladne, vložíme ho ešte na pár hodín do chladničky.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk