Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Šťavnatý koláč s ríbezľami a marcipánom
Ríbezle sú pre mnohých príliš kyselkavé ovocie. Ja to beriem skôr ako výhodu, lebo sa nimi perfektne vyváži sladkosť v koláči. So sladkým marcipánom ladia prekvapivo skvele a všetko to ešte umocňujú amaretto a mandle v ceste. :)
- 55 minút 165°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
240 g | hladká špaldová múka |
60 g | mleté mandle |
200 g | trstinový cukor |
450 g | grécky biely jogurt |
3 ks | vajce |
75 g | maslo |
1 | kypriaci prášok s vínnym kameňom |
(2 PL | amaretto) |
ríbezle | |
50 g | hrubá múka |
40 g | práškový cukor |
50 g | maslo |
50 g | marcipán |
Postup prípravy
Liate koláče na plech, do ktorých ide jogurt alebo tvaroh, mám veľmi rada. Nie sú suché, ale krásne šťavnaté. Postup je jednoduchý. V mise ručne zmiešame jogurt, časť môžeme nahradiť aj odtučneným krémovým tvarohom, s celými vajíčkami, amarettom a cukrom. Postupne vmiešame múku s práškom do pečiva, mandle a nakoniec zapracujeme rozpustené maslo.
Menší plech vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Rozotrieme cesto, husto posypeme ríbezľami - ja som použila čierne a zlaté. Dajú sa aj červené, prípadne egreše, alebo iné kyselkavé ovocie.
Všetky prísady na posýpku ručne zmiesime dokopy a prstami nadrobíme na vrch koláča.
Dáme piecť do vyhriatej rúry.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk